View Single Post
Staro 22.03.2020., 13:41   #1444
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Družim se sa Dell S3220DGF zadnja 3 dana.

Kad se stigne u ovom kaosu, još ću ga kalibrirati.
Kao protivnik zakrivljenih ekrana, a u nedostatku pokrivanja svih kriterija koje imam, progutao sam knedlu i odlučio probati.

Moje bojazni od zakrivljenog ekrana su kod ovog 1800R na 80-100cm udaljenosti neutemeljene. Prvih sat vremena se zakrivljenost alatnih traka činila dosta ometajuća, međutim taj osjećaj nestane vrlo brzo. I dalje zamjećujem, ali ne smeta.

VA matrica je očekivano hladnijih boja u odnosu na Dell 3007WFP koji po tom pitanju ipak drži letvicu vrlo visoko. Kalibracija još nije odrađena. Praćenje rtings postavki i njihovog ICC profila je donijelo nešto sitno, ali monitor je out-of-the-box u standardnoj postavci vrlo dobro pogođen.

Oštrina slike je odlična.

Pozadinsko osvjeljenje je ujednačeno. U potpunom mraku na potpuno crnoj pozadini je vidljivo da donja trećina monitora izgleda nešto svjetlije - centar monitora sam povisio na razinu očiju te je ta razlika nestala. Inače držim monitor s gornjim rubom ispred očiju, tako da mi je to upalo u oko.

Nema mrtvih ili stuck pixela nijedne boje.

Preko nvidia control panela bez problema se pali g-sync i stvar fercera.
Mjesto navodnih 165Hz se može izabrati samo 164Hz. Ne smeta mi nimalo, ali eto malo trivije.

Zbog zakrivljenosti ne primjećujem izmjenu boja prema rubu, kutevi gledanja su dobri. Tu objektivno nemam zamjerki.

Stalak nisam vadio, koristim kao i u većini slučajeva ruku za monitor, montaža je jednostavna na standarni VESA 100mm x 100mm.
Težina stalka se čini kao da je od olova - vrlo masivan, dolazi u dva dijela koji se trebaju zašarafiti i vjerujem da je u standardnoj dell robustnosti/kvaliteti.

Uz monitor dolaze i dva video kabla, HDMI i DP, što pozdravljam u vrijeme kad se na takvim stvarima često štedi. Uz to dolaze naponski kabel i USB kabel za USB hub.

Za kraj spominjem vrhunsku kutiju/pakiranje u kojoj monitor i stalak dolaze - omogućeno je vrlo jednostavno vađenje. Za transport je kutija odlično balansirana - ne "vuče" ni na jednu stranu kad se podigne za predviđeno mjesto.

Sigurno sam nešto zaboravio.
Ima li netko ovdje da koristi 43" 4k monitor i da je prešao sa 30-32" na njega, ako da, kakva su iskustva, koja udaljenost od očiju?