View Single Post
Staro 19.03.2020., 12:32   #7367
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor GoGzS Pregled postova
Meni je ovdje najzanimljivije od svega RayTracing i vracamo se na pitanje zasto su kod nVidie RT jezgre posebne, a na RDN-a se ne spominju kao poseban komad na chip-u.
Microsoft je za DXR jos davno rekao da je to cisti compute workload, a znamo cije graficke su super za to. Zato vjerovatno toliki broj CU-a u XBSeX-u (bemti retardirane kratice haha).

To bi znacilo da ako su i kod nVidije RT jezgre u biti compute jezgre, taj dio chipa je ogranicen samo na ray tracing tako da se pro ekipa kojoj treba veliki computing power i dalje baca na pro graficke (a znamo koliko kostaju) a gameri dobiju prakticki istu stvar samo ogranicena na jedan posao

Isprike sto na glas razmisljam, fascinira me sta su natrpali u tako "mali" SoC, a vidim da se ekipa ne dotice problematike RayTracing-a koji je confirmed za ove konzole, a o RT hardware-u na SoC-u ni rijec.

Pa ne mora biti zaseban čip da bi ga imali hardverski. Očito je pod istom kapom kao ostatak gpu i cpu-a. Na kraju krajeva ipak je SoC, "RT jezgre" su nekom svom ćošku gpu dijela...
I kod nvidije je sve na istom die:

Manuel Calavera je offline   Reply With Quote