View Single Post
Staro 19.03.2020., 06:22   #7359
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Zanima me kad je Sony točno znao finalni clock svog GPUa. I jesu to odredili doslovno preko noći? (s jučer na danas)
Cijela preza im je ispala amaterski, zbrzano/nepripremljeno. Uglavnom, sad znamo što će MS ciljati u Lite verziji svoje konzole.
OK, leakovi upućuju na ranije, ali takvi potezi u zadnjoj sekundi su normalni u tom biznisu.

Kolko se sjećam kad se prvi put predstavljala cijena PS1...legendarna scena u kojoj dolazi tadašnji CEO, kaže u mikrofon 199 i ode ća (Saturn je netom prije predstavljen sa početnom cijenom od 299$). a rulja podivlja.
Japanci su poi*dili na taj potez jer mislim da im je to bila prodaja sa gubitkom, ali upravo to je bio vj jedan od glavnih poteza što su tada razvalili sa prodajom. Dobro da, HW je nešto što treba ozbiljno razmotrit, ali mislim da vj imaju 2-3-4 verzije prije nego odluče.

BTW, po svemu izgleda da je MS ovaj put opet metnuo Sony-u, mislim da ima ga je prošli put metnuo sa X360.Kako? Pa tako da na sve načine pokušaju saznat koji HW sprema konkurencija i da ih probaju preteć. Kod X360 je mislim bila spika da je Sony platio praktički cijeli R&D za Cell CPU, došao MS kod IBM-a i reko daj i meni jedan (nisu isti, ali su vrlo slični i Sony je svog morao platit masno više).

Ovo je nešto po sjećanju...

EDIT: Našao nešto o tome: https://www.theguardian.com/technolo.../sony-xbox-ibm