View Single Post
Staro 18.03.2020., 19:05   #7351
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor RimtuTiTuki Pregled postova
Prema https://www.eurogamer.net/

CPU - 8x Zen 2 Cores at 3.5GHz (variable frequency)
GPU - 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz (variable frequency)
GPU Architecture - Custom RDNA 2
Memory/Interface - 16GB GDDR6/256-bit
Memory Bandwidth - 448GB/s
Internal Storage - 825GB SSD
IO Throughput - 5.5GB/s (Raw), Typical 8-9GB/s (Compressed)
Expandable Storage - NVMe SSD Slot
External Storage - USB HDD Support
Optical Drive - 4K UHD Blu-ray Drive

Još ako ostanu na onom glupom dizajnu.. M$ će biti No 1 konzola ove generacije...
Da, imaju duplo brži SSD na papiru, koliko će to biti u stvarnosti, tek ćemo vidjeti. Pričaju o tome kao da smo zaboravili kako je izgledalo na starim konzoloma i cartdridge-ima koje nisu imale loading screen. Ali da, zbog ovoga bi mogli profitirati i mi PC-ijaši.
Sviđa mi se što su dali zapravo iskoristivi kapacitet SSD-a (valjda ), a ne kao MS 1tb (gdje se odmah u startu zna da je stvarni kapacitet 930gb minus OS).
Ima i nativnu podršku za PS4 (backward compatibilty), zovu ga PS4 i PS4 PRO legacy mode (XsX će podignut rezu i FPS u X1 igrama, ovdje nije bilo priče o tome). Mislim da na sličnu foru radi Nintendo DS sa GBA, ima isti proc kao GBA samo je spuštao takt u slučaju GBA igara.

I za kraj, vrlo VRLO bitna će biti cijena, a MS se junački isprsio sa speckama, tako da bi moglo biti opasno skupo ili su spremni dobrano dodat novčića na svoj račun kod prodaje konzola.
Evo ja prvi nemam što tražit kod MS, ako odmah prvi dan imam instant pristup svojim PS4 igrama na novoj konzoli.

EDIT: Eh da, devovi će se vj ravnat prema PS5 jer je slabiji, obično bude tako pa ako se i ne bude prodavao u većim količinama, XsX možda baš i ne pokaže svoj puni potencijal (osim naravno na ekskluzivama).

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 18.03.2020. u 19:16.
Disco je online   Reply With Quote