View Single Post
Staro 18.03.2020., 18:31   #1615
sti
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Meni hardver izgleda odlično, ostaje pitanje cijene, najvažnije pitanje. 3.5 ghza na 8/16 cpu za 4K redzoluciju...apsolutno ne treba više za 60 fpsa pa ni za pet godina. Radne memorije ima jednako ali na malo užoj sabirnici, vidjet će mo koliko će to utjecati. GPU je malo sporiji, malo manji SSD.

I PS4 pro je salbiji od trenutnog X-a pa je razlika u prodaji na strani Sonya enormno veća. Samo neka bude hladna i tiha, to je super bitno.
Current gen Xbox je ogledni primjer katastrofalnog lansiranja konzole po 100 USD višoj cijeni , popraćen sa kroničnim manjkom ekskluziva koji nikoga nisu privukli u taj ekosustav. Pobjeda Sonya u svakom pogledu.

Next gen kreće od početka, sad Microsoft nema toliki hendikep. Imaju hardverski jači uređaj u vremenu kad se 4K rezolucija i high refresh rate guraju kao glavni selling point. Treba čekati in game testove, ali garantirano je da ce XBX imati viši minimalni i maksimalni framerate.
Dodatno su kupili popriličan broj game studija, što su doduše morali napraviti prije 10 godina.

Sony ima slabiji hardver ali zato hrpetinu vrhunskih studija koji će štancati hitove i na taj način gurati ljude k sebi. Balkan nećemo smatrati toliko relevantnim, tu se zna da Sony odnosi pobjedu.

Mislim da će se globalno ponoviti situacija mrtve utrke između X360 i PS3.

edit : btw, "hladna i tiha" uz varijabilnu frekvenciju za CPU i GPU, ne bi rekao... (čitaj "diži boost do ibera da pogodiš 10.2 Tflops i drži dok ti termalni dizajn dozvoljava")

Zadnje izmijenjeno od: sti. 18.03.2020. u 18:46.
sti je offline   Reply With Quote