View Single Post
Staro 18.03.2020., 16:25   #7341
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
U brojkama: 30% više (aktivnih) CU-ova, 25% više VRAM-a, 25% šira sabirnica za grafički dio, 100Mhz veći "game clock".
Ne uzimajući u obzir arhitekturalna unapređenja, ovo bi bio u ravnini 2080 čak i u RDNA 1.0 varijanti.

Iskreno, novi standard za 1TB NVMe SSD mi se jako sviđa. To su trebali napraviti i za PC. Izgleda kao nešto što bi koristila vojska ili F1 timovi ... if you know what I mean. Svaki detalj konzole izgleda super robusno i totalno smisleno. Uopće ne djeluje kao komad standardne potrošačke elektronike. Čak nema ni power management kerefeka ... full clock odmah i stalno, i to je to.

Ja predviđam da će ga Sony pocuclati u ovoj iteraciji .
Nikad nije i neće biti odlučujuća HW snaga u prodaji konzola.
Prvi fenomen je Nintendo i njihove vrlo HW slabašne prijenosne (oduvijek) i kućne (Wii pa nadalje) konzole.

NES, prodavaniji od grafički naprednije SMS konzole.
SNES/Mega Drive su praktički podijelili specifikacije i tržište.
PS1, slabiji od N64 ali jači od Saturna, raznesao ih u prodaji.
PS2, ne računajući jako brzu smrt Dreamcasta, ovo je debelo najslabija konzola u toj generaciji, pa originalni XBOX(PIIIc733mhz, Nforce chipset i GF3 ekvivalent) je vrtio igre tada u 720/1080p (ne puno, ali ima ih, ej tada, 2002-e godine!!).
I dan danas drži rekord najprodavanije konzole svih vremena, doslovno je zaklao konkurenciju, drugo mjesto je Nintendov DS (mislim da je PS2 cca 152mil, a DS nevjerojatnih 150ak mil komada), grafički smiješan u usporedbi sa PSP-om (50-60 mil komada).
Wii najprodavanija konzola svoje generacije, doslovno par % pojačani Gamecube, ni blizu PS3/X360.
PS4 je prvi put da je HW najjača konzola u generaciji i najprodavanija, poslije ga je prešišao XoX(ne po prodaji, nego po jačini, tj ne PS4 nego PS4 PRO ), ali njega ni PS4 PRO ne računam jer sveukupno se i nisu baš prodavali.

Dakle, nije sve u grafici.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 18.03.2020. u 16:31.
Disco je offline   Reply With Quote