Citiraj:
Autor MadBoY
Radeon HD 7850 (Pitcairn Pro) - 1024:64:32, 860 MHz, 1761.28 GFLOPS
Liverpool (PlayStation 4) - 1152:72:32, 800 MHz, 1,843 GFLOPS
CPU - Semi-custom 8-core AMD x86-64 Jaguar, 1.6 GHz
E sad ti nadji PC koji ce imati iste/slicne specifikacije kao PS4 i da moze vrtiti God of War u 1080p30  . S tim da igre nemaju pristup svim jezgrama, nego mogu koristiti 7 jezgri. Isto kao sto Xbox Series X ce developerima dati samo 7 jezgri. Ne moras se truditi, jer takav PC ne postoji  .
12 TFLOP u RDNA2 je daleko vise od 12 TFLOP u GCN arhitekturi i ne treba ih usporedjivati (mislim, nije vise ali u praksi RDNA je efikasnija arhitektura).
Da XBSX i PS5 kostaju 1000€ u trenutku kad izadju na trziste, u tom trenutku ce ti trebati 2-3x vise da slozis jednako snazan PC, koji ce na kraju 2020. sporije vrtiti iste igre nego sto ce ih vrtiti PS5 i XBSX  .
|
Misliš God of War 4? 1080p/30FPS AVG? Pa na 1440p High RX460 ima AVG 33FPS (to su vjerojatno postavke više od onih za konzole). I to preko emulatora, ali ajd proc je značajno jači. Vjerujem da bi i HD7870/R9 270/270X sa nekim FX8320/8350 to vrtili sasvim OK na 1080p.
https://pcsx4.com/god-of-war-4-2018-...ator-download/
Ljudi molim vas nemojte lupetat, bar malo koristite Google. Doduše, teško je na PC-u nać nešto sa Jaguar jezgrama. I to još 8 komada na 1.6GHz
EDIT:
Ajde zaključimo da nove konzole imaju super specifikacije, da će vjerojatno u prvi mah imati bolje performanse od PC-a usporedive cijene i da će igre biti bolje optimizirane za konzole.
Isto tako, možemo slobodno pretpostaviti da ćemo u trenutku izlaska konzola moći kupiti PC sa boljim specifikacijama za malo ili puno više novaca. I da će isti vrtiti igre vjerojatno bolje od dotičnih konzola. Isto tako, godinu dana nakon izlaska konzola, vjerojatno će PC usporedivih performansi koštati isto ili manje, a brzo nakon toga će se za cijenu konzole moći kupiti PC boljih performansi, pa čak i realno u igrama. Isto tako, konzole će pojeftiniti
Ono što je prednost konzola je da su namijenjene ISKLJUČIVO za igre i da je njihovo korištenje jednostavnije. Negativno je obično cijena igara, čini mi se da PC češće ima pojeftinjenja/akcije igara koje nisu nove nove. Ispravite me ako griješim.