Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Po
Mislim da ti ne kužiš o čemu mi pričamo. Pričamo o optimizaciji. Na PC se ona ne može usporediti sa konzolama. Treba hardverski značajno jači pc da bi se vrtilo ekivivalentno konzoli, pogotovo lošiji portovi. A povrh toga ova konzola je veoma snažna i po high end PC kriterijima - npr. RX 5700XT ima 40CU i RDNA arhitektura, a ovo čudo je RDNA 2.0 i to 52CU koji je uz to po svoj prilici značajno efikasniji ("IPC" i efikasnost). Dakle TRENUTNO čak ni ne postoji značajno jači pc gledano samo hardverski, a gdje je tu još "close to metal" optimizacija... Jasno da će high end pc s vremenom postati jači.
Digital Foundry je često puta obradio ovu temu. Kad krenu igre isključivo optimizirane za ovu konzolu (dakle ne launch i cross gen naslovi koji će biti prvu godinu) - jao ti ga nama na PC. 8c16t će postati minimum, kao što je sada 4c8t, čak uz poželjan headroom iznad toga. A za ram i vram da ne pričam.
|
Pa kako nema, pa tu je Threadripper sa 64/128, pa poznato je da melje sve u igrama....e Manuele moj, javi se kad naučiš brojat jezgre.