View Single Post
Staro 17.03.2020., 12:16   #7301
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor RimtuTiTuki Pregled postova
Naravno da hardware neće biti jači kad se usporedi na papiru..

Poanta je da će performanse u igrama biti bolje nego na 3-4 puta skupljim PC konfiguracijama....

Developeri će razvijati igre za specifičan hardware/software, i moći će ih detaljno optimizirati - što na PC-u nije moguće

Donekle se slažem sa izrečenim, no mislim da je ključan faktor vrijeme.

Dok developeri nauče maksimalno iskoristi hardver konzola, na PC-u izađu tri novije generacije grafičkih i procesora... i vjerojatno su hardverski 3-4x bolji od konzola, imaju više RAM-a, brža sučelja među komponentama... pa se nekako ta razlika pogubi ako su igre iole prilagođene PC-u kod portanja.

Ali, ako ćemo nakon 2-3 godine od izlaska konzole usporediti performanse u igri X koja je portana na PC hardver sličnih specifikacija kao i konzola, na konzoli će vjerojatno bolje raditi tj. bit će "čudo" što su developeri uspjeli izvući iz hardvera konzole. "Problem" nastaje kad je hardver na PC-u 2x i više puta boljih specifikacija...

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Jedan Uncharted 4, pa jedan Last of Us Remaster (još nevjerojatnije kad skužiš da je ovo zapravo PS3 igra), Killzone: Shadowfall, Drive..itd...igre koje uživo izgledaju predobro na realno krami od HW-a.

O ovom pričam. Ali uz malo rada na portanju tih igara, na današnjem PC hardveru bi imao puno prostora za poboljšanje performansi ili vizuala same igre. A "bez problema" bi ih mogao napraviti da se vrte u 60FPS na nekom FX8350 sa R9 280 ili nečem sličnom. I ovako sam mišljenja da FX svoje OK performanse u modernim naslovima može zahvaliti konzolama

Ali... msm da smo teški off-topic... pa samo da me ne izbrišu, spomenut ću još jednom - radi se o Zen2 APU u konzolama

EDIT: Ne znam zašto se konzolaši nađu uvrijeđeni kad im se kaže da je činjenično stanje da neće imati bolji hardver nego high-end PC? Pa to je jednostavno tako, ne znaći da je konzola zato smeće (kako se često shvati)

Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 17.03.2020. u 12:26.
JC Denton je offline   Reply With Quote