Citiraj:
Autor Disco
Nisi vidio moj post gore, sa oba DF videa?
Ugl za neupućene, konzole mogu svoj HW debelo bolje iskoristit od PC-a, tako da mislim da će ovo biti jače od najjačeg PC-a.
Što se tiče hlađenja, izgleda super, a i dobro je što je čip monolitan i velik, znači bit će to lakše ohladiti nego Zen2.
Samo me zanima cijena, i još više me zanima što je Sony skuhao jer me X ne zanima uopće (samo gamepadi za PC :P). 
|
Uz svo duzno postovanje, to nikako ne moze bit jace od 16c/32t Ryzen7 3950X. Threadrippere nećemo ni spominjati, kao niti Zen3 koji će izaći tu negdje kad i konzole (pol godine sim-tam)
Također, možda grafa ima mogućnosti bolje od današnjeg Navi-ja i Turinga, no dolaskom nove generacije GPU arhitektura od AMD-a i nVidia-e će vjerojatno biti razina neke mainstream grafe, možda "upper-midrange".
Što se tiče iskoristivosti, Vulkan i DX12 su iskoristivost PC hardvera digli na značajno viši nivo. Razlike u odnosu na konzole će tu vjerojatno također biti manje naglašene nego u prijašnjim generacijama.
Sve ovo što sam napisao iznad ne znači da specifikacije novih konzola nisu impresivne, pogotovo u odnosu na prijašnju generaciju konzola.