Ma moram sredit ovu konstrukciju jer ne želim za svaku pizdariju zvat majstora. Ne radi para, nego radi čekanja i šta ih već pola otpada s time što ne žele radit na samom rubu krova, a kad se popneš na skale s balkona već nisi na balkonu nego 3 metra iznad pa se ni meni ne penje gori. Najlakše bi meni bilo sve ostavit kako je. Ove direktne kabele pricvikat u potkrovlju i gore napravit neki razvod. Al kad mi sutra bude trebalo nešto promijenit, opet sam ovdje gdje sam sad pa kad sam već u radovima po kući, rekoh amo napravit kako treba.
Uglavnom sad je sve odspojeno i trenutni stup zasad nije u funkciji. Naše zemaljske programe sve dok ne osposobim antene, gledam preko plaćenog IPTV-a. Sutra kad stup skinem skroz doli, pogledam koje su i u kakvom su stanju (korozija, spojevi i to) te dvije antene šta su sad gore. Ako obe budu ok, možda bi ostavio obe na novom stupu (nemam ništa od toga da jednu skinem i da je držim u podrumu). Na konstrukciji još radim. Od obe bi potegao ovaj crni koaks što je jp_rv preporučio kroz bužir u potkrovlje. Satelitsku sam već skinio i ona će na otpad.
Od potkrovlja bi pojačavao, splittao i radio dalje mrežu po kući. Zasad razgranao na ovo uređaja što trenutno imam, a kasnije kako budem uređivao druge dijelove kuće, granao još dalje mrežu (kabele za svaku etažu bi dovukao direkt u potkrovlje, pa splittao po etažama, a nebi spajao na način da mi budu 3 ili više splittera u liniji).
Evo ovo je pojačalo (valjda je pojačalo

) koje je dosad bilo u mreži. Valja li ovo išta i dal da onda zovem električara da stavi još jednu el. utičnicu u potkrovlje negdje blizu antena?
Od ostalih stvari koje su bile vani sam skinio još jedan 1u2 spliter i ovo. Šta je ovo? Običan splitter ili? Dosta je korodirao izvana iako je bio u nekoj plastičnoj kutiji.
I još jedno najgluplje pitanje, kad se spaja koaks na konektore, šta bi u pravilu trebalo radit sa onom folijom šta se nalazi između bijele plastike i žičane oplate? Vidio sam na yt da je neki samo zarolaju (roll back) preko žičane oplate, a neki je otkinu. Šta je bolje/ispravnije?