View Single Post
Staro 15.03.2020., 14:14   #1672
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Pozdrav,

ima li netko kakav savjet/preporuku za boju koja bi izdržavala veće temperature s obzirom da mi vulgaris boja (jupol ili od samoborke) puca na dijelu gdje je peč na drva bliz uzidu. Peč je locirana tako da je u samom kutu i s obje strane boja je prvo prvo lagano puknula da bi se s vremenom površina puknuća povećavala te da bi na kraju pojedini dijelovi otpali.

Ne bi išao na limove, folije ili knauf nego ako ima opcija boje koja je u stanju izdržati veće temperature. Na forum.hr sam našao prijedlog farbanja izda s termo bojom za radijatore ali to mi je nekako malo blesavo i ne čini mi se logično.
To i mene zanima, pred tri god sam si išo pobijelit sobu u prosincu, nakon toga sam spojio peć na dimnjak i naložio.
Iz prve je sve bilo super, ali s vremenom boja je počela pucati baš u blizini peći.
Ja sam mislio da je to zato što sam naložio dok je farba još bila friška. Naglo sušenje il šta već.
Ali ako je farba sjebana, koju farbu kupit? Iako kad ću to opet ić obnovit, postrugat ću farbu žirafom, valjd će bit bolje ako bude tanji sloj, jer sam prethodno stavio novi sloj farbe na stari sloj..
domina je offline   Reply With Quote