Tema: TV Antena
View Single Post
Staro 14.03.2020., 19:19   #228
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
u oba poduža posta nisi napisao najbitniju stvar a ta je - imaš li sad zadovoljavajuću kvalitetu signala?

pitam jer - kod mojih staraca na zgradi je prije x mjeseci nakon nevremena cedio dvb-t prijem (dal je kabel puknut , ili je voda ušla u pojačalo, ili nešto šesto - nisam istraživao jer je u pitanju zgrada sa dosta strmim krovom i nema teorije da ikad više odem gore) i tražio sam alternativu a b c d, pa sam čak došao do toga da sam na jedan od balkona montirao tv antenu i krenuo razvlačit kabel - da bin skužio da imam sasvim dobar prijem sa najobičnijim dipolom bez pojačala, kojeg sam izolirkom zamotao na nosač satelitske.

time sam se riješio i problematike kabela, i antene na terasi. dipločić nemaš ga šta vidit, kako god da sam ga montirao uvijek ima signala.

u vrijeme kad je to kod tebe montirano bila je analogija, sad svako selo ima svoj repetitor. ako te trenutno stanje zadovoljava, pusti stup tamo di je. jedino bi ja stavio jednu novu triplexicu s novim crnim coax kabelom, i time si miran idućih 30 godina.
jp_rv je offline   Reply With Quote