Hvala Nikky na sugestijama.
-crveni kabel završava u jednoj jedinoj utičnici u posl. prostoru na 1. katu i s njim se sad ne moramo zamarati
-crni kabel završava u jednoj jedinoj utičnici u stanu na 1. katu i njega bi sutra (najesen kad se bude sređivao prvi kat) odatle trebalo razgranati u dvije prostorije al o tom po tom
-žuto zeleni kabel bi odmah i sada trebalo staviti u funkciju da se izbjegne viseći kabel po stubištu
Žuto zeleni kabel sad završava na drugom katu u točki B, a televizija mi treba u točki A. Ako sam te dobro skužio, u točku A montirat poklopac, probit ga i na njega F konektor, a u točki B (utičnici) bi trebalo izravno povezati dva kabela (ovaj šta ide u potkrovlje i ovaj šta povezuje točku A i B-čime to napraviti?), a utičnicu samo vratiti radi estetike.
Trenutno stanje u točki A:
Trenutno stanje u točki B:
Ovaj dio sa televizijom u potkrovlju i hodanjem po krovu mi je jasan i ako uspijem sve pripremiti odradim to sutra (imam neku slobodnu antenu u podrumu). Vidim ti se koncentriraš na usmjeravanje antene(a) na postojećem stupu, dok se ja mislim i o opciji da promijenim lokaciju stupa (recimo u blizini južnog krovnog prozora vidim brač/hvar, a i ovi bužiri sa svih katova mi izlaze niti 2m od tog krovnog prozora), a i na lokaciji na kojoj je sad mi je vrlo zajebano pristupit antenama jer je na rubu kuće, a dovoljno visoko da mu je opet zgodnije pristupiti izlazeći na krov nego sa skala s balkona. U svakom slučaju kako mu god pristupiš radiš opet na rubu krova na 12-15m visine pa i ne zamjeram previše majstoru šta se ne pojavljuje
Ako test signala pokaže da je ovo postojeće rješnje na rubu istočnog zida doista najbolje mjesto za antene, dali su mi ideju da stavim dva nosača u zid jedan iznad drugog (radi stabilnosti) i kroz njih provučem stup od 2-3 metra koji nebi bio zavaren nego bi se vidao na oba nosača, tako da kad sutra nešto treba raditi na stupu (antenama) se može odšarafit stup, spustit na balkon, spojit šta treba i opet podignuti na nosače.
Do petka moram riješiti pitanje hoće li stup i antene ostati na staroj lokaciji ili će se premiještati jer ako ostaju na staroj, majstori koji rade sad taj istočni zid bi mi trebali ubaciti u fuge bužir kroz koji će antenski kabel(i) ulaziti u potkrovlje