View Single Post
Staro 13.03.2020., 18:22   #3497
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Čitam o problemima s prijemom wlan signala, odnosno o načinu držanja u ruci (tzv deathgrip) koji to uzrokuje.
Vjerojatno su nezgodno organizirali antene kao i na jednome iPadu. Je li to istina? Možeš li isprobati?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Čitao sam o tome i ja kad sam istraživao prije kupnje. Rekli su da signal ne umre skroz nego se snaga prepolovi.
Nisam to nikada primijetio, ali sad sam baš išao testirati. Izgleda da je antenica za wlan baš na samom uglu, ili možda 1cm od samog ugla. Normalan speedtest je kod mene 35 MB (ograničeno na routeru za bežične uređaju). Kad sam namjerno stavio dlan tako da obuhvatim što više mogu tog kuta, brzina je prosječno pala za nekih 15 MB, znači uglavnom je bila oko 20 MB. Jednom sam uspio primiti baš tako da ode na 15MB, to je bio minimum od nekih 20-ak testiranja.

Naravno, to je kad ga se drži u landscape modu lijevi kut. Tako da problem koji opisuješ postoji i moguće ga je reproducirati.

Neki jednostavan fix bi bio zarotirati ga za 180 stupnjeva, znači u landscape modu kamera ne stoji na vrhu uređaja nego na dnu.
Exy je offline   Reply With Quote