Citiraj:
Autor Mommistake
Ovisno koliko želiš investirati.
Taj CPU je onako, OK, ništa više od toga.
Još 4GB rama, nekakva 1060 6GB i nekakav 250GB SSD, ako možeš uhvatiti do 1200-1300kn, bilo bi super. S tim možeš igrati i novije igre na 50-tak FPS-a (pričam o AAA igrama).
|
Pa nekih 200-250€ ukupno, ne bih više s obzirom da bi pila bila za "hobi" igranje. Malo pogledam na tržnjaku što se nudi od komponenata, thx na savjetu ;-)
Citiraj:
Autor coconut
@vučko
Neka frend prije kupnje komponenti pregleda taj komp iznutra i provjeri ima li na mbo utore za gpu i ssd te da li na napajanju ima konektore za njih. Često je slučaj da toga nema pa onda nema ništa ni od upgradea. A i napajanja znaju biti ograničena snagom.
Davno sam imao Optiplex u firmi i sjećam se da nije ima utor za gpu na matičnoj, ali je imao SATA konektor na njoj. Nažalost, napajanje je bilo neko Aopen od 250W i nije imalo izvode za napajanje gpu.
|
Ima utor za gpu, ovo je MT verzija Optiplexa (nije SFF). Napajanje mora van, unutra je Dell od 2xx W. Znam da mi na kraju preostaje samo procesor, ploča i RAM, ali ako za parsto € mogu složiti nešto što će raditi ok na nekoj pristojnoj rezi i 24'' monitoru, zašto ne