Citiraj:
Autor domina
Ovih dana će mi isključit iskon jer majka se seli i sa sobom uzima iskonovu uslugu, a ja sad gledam dal uzet iskon ili nešto drugo.
Ovdje su mi dali max brzinu 20mbit, zahtjevo sam više al kažu da nejde (makar znam da ide al isporučili su mi zakonski minimum i mogu se j..)
A1 mi je druga opcija jer oni nude min 50mbit za 149kn/mj (samo internet, drugo mi ne treba).
E sad, a1 je kupio bnet(vip) koji su provukli onaj deblji koaksialac i stoji mi uz kuću namotan. Mene sad zanima kak se to spaja? Jer meni je s druge strane zida čošak boravka i paše mi da probuše direkt unutra gdje planiram stavit neki manji switch pa da mi sve bude u jednom ormariću.
Znači dal oni stavljaju s vanjske strane kuće nekakvu kutiju pa onda iz te kutije unutra buše ili direktača unutra? Ili se može dogovorit?
U boravak mislim stavit ovak neš...
I dal stavit ruter unutra il van? Zbog signala..
|
Ovo ti je požbukni ormarić (vanjski) dosta je veliki....to ti je više za dvb-t i dvb-s sustave s pojačalom....
Ako si već hočeš staviti neki ormarić sa switchom onda si uzmi unutarnji jer za vanjski ne vidim smisao i da bude ipak malo manji a i ljepši
Što se tiče cijene i brzine pošto bi bio novi korisnik inzistiraj na 150/15 kao njihovu full brzinu (zasada) jer ju moraš dobiti po cca 125 kn na dvije godine (ja ju imam i to samo za net) ali inzistiraj ako pregovarš s njima da te zove služba za zadržavanje korisnika jer oni su bogovi tamo....i to te isključivo oni moraju zvati ne ti njih....ti zoveš njihovu službu za korisnike i tražiš da te kontaktira ova druga služba....