View Single Post
Staro 12.03.2020., 06:47   #189
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Uskoro mijenjam ISPa i dobijam novu opremu i nove mogućnosti.

U ovom trenutku u stanu1 (office) su mi na Iskon router žično spojena 4 uređaja - 2 PC-a, NAS i mrežni printer. Treći PC (PC3) u stanu3 je wlanom spojen na TP-Link TL-WR843ND koji radi kao range extender. Tu je i SmartTV koji je wlanom spojen na WR843ND.

Dobijam novi router (ne znam koji) i MaxTV STB koji ide u stan2.

Jedan od problema je što se router i MaxTV STB fizički ne mogu spojiti kabelom. Rečeno mi je da to nije problem, ali da moram ubaciti AC kojeg ću žično spojiti STB. Za to bi iskoristio postojeći 843ND. Dodatni problem je što će signal morati prolaziti kroz 8 zidova što baš ne ulijeva povjerenje u stabilnost signala.

Na pamet mi je palo da si kupim mesh opremu u vidu TP-Link Deco M9 Plus satelita (3-pack). Stanovi imaju oblik slova U gdje je stan1 lijeva strana slova, a router na lijevom vrhu slova, stan2 sa STB-om je na dnu slova, a stan3 sa PC3 je desna strana slova. Tada bi satelit1 spojio na router, satelit2 na STB, a satelit3 stavio na drugu stranu kod PC3 gdje bi između njega i satelita2 bila samo 2 zida pa bi time postigao zadovoljavajuću kvalitetu signala za MaxTV.

Da li je tako nešto izvedivo i da li bi uopće funkcioniralo? Bonus pitanje. Kako sada priključiti 4 uređaja na router ako će mi bar jedan utor na njemu sada zauzimati MaxTV/satelit1?

Ako što pomaže, imam u ormaru dva D-Linkova 5-portna switcha (WAN+4*10/100Mbit LAN) DES-1008D (jedan je h/w ver. G2, a drugi I7) te TP-Link TL-WR743ND.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 12.03.2020. u 09:06.
coconut je offline   Reply With Quote