15.01.2006., 02:49
|
|
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Originally posted by Rainmaker-Lihto
Tvoji članci su isto dobri,sam mi se ne sviđa priklanjanje određenoj firmi(Nvidia) u tvom slučaju iako to nije bilo tako prije par godina.
|
Hm...
Citiraj:
Ako kupite Radeon, računajte na to da ćete najvjerojatnije biti prisiljeni investirati u novo hlađenje budući da je tvorničko vrlo loše. Aplikacija za kontrolu drivera je glomazna i spora, tako ćete se najvjerojatnije morati okrenuti ka alternativnim rješenjima koja pak nisu podržana službeno od strane ATI-ja. Uz to, suočit ćete se s lošijim performansama u OGL igrama u usporedbi s konkurentskim rješenjima. S druge strane, ATI-jeve kartice ponudit će vam osjetno bolje multimedijalne mogućnosti od nVidijinih GeForceova, barem kako stvari trenutno stoje (naravno, postoji mogućnost da se nVidia trgne, ali to je nešto na što ne treba računati). Performanse u novim igrama će generalno biti više, a nadolazeći naslovi bi još više mogli iskoristiti mogućnosti ovih kartica. Općenito gledajući, ako vas zanimaju izvrsne multimedijalne mogućnosti svakako izaberite ATI-jevu karticu. Ako vas interesiraju primarno performanse, najveći potencijal ima Radeon X1800XT, dok će GTX biti bolji odabir ako ponajviše ciljate na OGL naslove. Sukob u donjem "domu", ako uzimamo u obzir samo performanse i cijenu, dobija GeForce 7800 GT. Premda je kartica skuplja od XL-a, prema rezultatima ovog testa pokazuje konzistentnije rezultate u odnosu na ATI-jev XL.
|
Meni je ovo sasvim objektivan zaključak!