View Single Post
Staro 10.03.2020., 12:04   #498
igofanatic
Guest

dobro sad skidati 40-ak kila u godinu dana, mislim da nije svima u interesu. po meni je idealno da bude u skladu sa visinom. ako čovjek ima 2 metra, onda je i normalno da ima 100-110kg. nekome veča težina ne igra na visinu.

osobno sam rekreativno sportaš i nikad ne brojim kalorije, jedem koliko mi je potrebno. koliko me tijelo traži, koliko me volja ponekad. rekreacijom se počneo rano baviti, još od školskih dana i ostane ko droga tu. sa godinama to preraste u zdrastveno korisnu potrebu. jer kičma nam svima zbok gravitacije šteka, nekom više nekome manje. tako da je koristo baviti se nekim vidom rekreacije i zbog vitalnosti tijela.

kaj se klope tiče, tu sam veliki gurman i volim finu klopu pripremiti. evo recimo. za vikend sam pohao meso. koje svi više manje vole. i naravno da to nije naj zdraviji oblik pripreme. zato ga treba jesti rjeđe. ali zato ima načina da se tome malo doskoči. umjesto prezla koji svi koriste, može se napraviti sa palentom(žgancima) umjesto prezla. ne upija se toliko masnoče i sami po sebi žganci su zdravija opcija od kruha u prezlima. može i sa kornflexom usitnjenim, pa recimo razne žitarice sitnije koristiti itd. znači ako si volite kuhati, samo malo promjeniti neke stvari.
ko voli, jako puno raznih salata jesti uz koliko got hočete mesine. špek i luk, pa uz to čvarci, samo što više to bolje. za razliku od masu salama punih kemikalija.
  Reply With Quote