Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 10.03.2020., 11:07   #10415
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor donkimizer Pregled postova
Ma sumnjam, dobro ćeš proći i sa 1.8mm. Ali ak se dobro sjećam ti želiš zamijenit zavojnicu sa feritnom jezgrom sa drugom koja ima zračnu? U tom slučaju da budeš "pedantan" izmjeriš DCR postojeće zavojnice i odabereš zračnu za identičnim DCRom.

U tome i je stvar. Što nemoš imat identični RDC s zračnom bez deblje žice. U ovom slučaju 3mm žice.
Na potrebu za identičnom vrijednosti više gledam kao na osnovu nego pedantnost a koliko na zvuk utječe promjena od 0.15 ili 0.30 Ohma ...to je posebna tema.
Uglavnom tu bi "idealno" bilo stavit Mundorf VL300 jer ima RDC 0.17 za 2.7mH.
Stavljam pod navodnike jer su izvorno kutije bile malo mrtve i povučene za moj ukus pa sam petljao s par stvari tako da je zavojnica završila malo odrolana. Mislim da sam mjerio oko 2.3 mH ako se dobro sječam a RDC vrijednosti se ne mogu sjetit da me kolješ jer je bilo stvarno davno. Možda nisam ni mjerio jer mi nije imalo smisla vjerovat multimetru na tom području. Sam bog zna. Vidim ako budem mijenjao da "poboljšam stvari"

Citiraj:
Autor cesarus Pregled postova
Bolji je zvuk, al ne sad ono nebo i zemlja, Uglavnom bolje je. Batman Dark Knight da se malo prisjetim.

Mali koraci su ipak koraci naprijed.
Bilo bi ti sigurno zanimljivo i vidjet kolika je u biti razlika.
Drugim riječima , Audyssey MultEQ Editor app