View Single Post
Staro 10.03.2020., 10:54   #492
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ma dobra je ova tema baš za to, jer su uključeni baš oni sa 100+ . A tema je svejedno bila zamrla, a nije loše da pazimo jedni na druge i podijelimo iskustva.

Općenito sam mišljenja da treba bit umjeren u svemu i naravno neke namirnice koje su zaista loše, izbjegavati. Ja sokove rijetko pijem, kolu skoro uopće, možda jednom godišnje, a guste i ta nešto više. Uglavnom pijem vodu i trudim se pit što više vode, te pivu, a naravno da se tu i tamo popije, uglavnom to bude gemišt ili wiski (onda dodam kolu).

Prehrana mi je uglavnom mliječna, bilo šta slatko jedem uz mlijeko, jogurti uglavnom uz doručak, sir i vrhnje dost često. Svaku ali doslovno svaku nedjelju maznem 5 jaja na oko, nekad dodam tunu s lukom, nekad pancetu s lukom poprženo u tavi tek toliko da luk izgubi jačinu.

Preko tjedna se hranim loše, salame i slično, a za vikend što kvalitetnije.. variva, meso, salate i slično. Radim u njem 4 tjedna, tjedan doma i dok sam doma jedem super zdravo jer žena je crijevni bolesnik i mora jest kvalitetno te dobro pripremljenu hranu.

Brojanje kalorija i te stvari meni su glupost, time se bave bodybuilderi i sportaši koji jedu svaki dan jedno te isto, sry al to je glupost.

Činjenica jest da sva hrana sadrži dobre i loše stvari, neke od loših stvari akumuliraju se u našim organizmima, tako da ljudi koji više manje svaki dan jedu isto, njima će se akumulirat više istih štetnih tvari. Naravno za posljedice tih štetnih tvari trebaju godine i godine da se osjete, ali neki bodybuilder koji svaki dan u sebe trpa puno više kalorija nego što bi trebo da se ne bavi time, on će npr u 10 god u svom organizmu nakupit ko zna kakvih sranja što u normalnim uvjetima inače nebi.

Hoću reć da su to danas sve pretjerivanja, ok mi je otić u teretanu malo vježbat, ali jest puno pa to ić nabijat u mišiće meni nema smisla.
Treba bit umjeren i točka.
domina je online   Reply With Quote