View Single Post
Staro 09.03.2020., 06:35   #7169
Ari
Registered User

Ari's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Za Mi9 Lite

Pogledao sam zadnjih 7 dana bar 20-ak recenzija, usporedbi i kamera primjeraka postavljenih na youtube.
Jedina mana ili bug koji sam mu uspio naći je da trojici reviewera skoro uopće nije radio autofokus kod snimanja videa pri 1080p 60fps . Preko toga mogu proći jer u svim ostalim režimima snimanja je autofokus brz i pouzdan, te nema onog trzanja kao da stalno lovi fokus. Za 60fps, tu je manual fokus ako baš trebam taj 60fps.

Zvuk pri snimanju videa je odličan, noise cancellation radi ispravno pa nema onog piskutavog i deformiranog zvuka kada se snima uz neku cestu ili kad puše vjetar, a sa time je Xiaomi često znao imati problema. Notifikacijske ikone ne dolaze baš na lock screen ni aod (bar led pozadi javlja dobro za sve aplikacije), koliko sam čuo. To je u zadnje vrijeme mana većine xiaomia koliko pratim, meni to nije kritično jer sam navikao ručno kontrolirati notifikacije.

Prednja kamera je izgleda bolja i nego ona na flagshipu Mi9. Glavna kamera bih rekao da daje praktički jednake slike, jedino video snimanje zbog laserskog autofokusa i jačeg čipa ima malu prednost Mi9 (može i 4K 60 fps za razliku od lite). Audio na video snimkama pak ima Lite nešto čišći. Autonomija jasno bolja na Lite.
Širokokutna kamera mora da je bolja na Mi9, kao i 2x zoom koji Mi9 ima stvarni optički, a lite ima softwerski.
Ari je offline   Reply With Quote