View Single Post
Staro 09.03.2020., 00:53   #2213
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
Nije zgrada nego zaseban objekt do kojeg ide tk vod. Mjereno je od moje razvodne kutije, ne rutera. Naravno da bi radilo jer do prekida je bilo ok, nakon prekida nikako. A jazavci se ne javljaju cak sam danas dobio istu poruku kao prije 3 dana da je nalog otvoren i da ce se netko javit.
Ti imaš tu razvodnu kutiju gdje je utičnica za telefon pretpostavljam, ali to nije ono što ti kolege govore, ti negdje na kući/zgradi ili gdje već živiš imaš drugu telekomunikacijsku kutiju gdje dolazi telefonski kabel od ceste i onda je tamo taj kabel terminiran obično na jednu regletu. Do tamo je vlasništvo HT-a, nakon toga instalacije prestaju biti njihov problem, sve dalje je odgovornost korisnika i sustanara.

U kontinentu to znaju obično biti bijeli ormarići veličine pisma na fasadi ako se radi o kući, ne znam kako je drugdje, a ako se obnavljala fasada obično se prekriju nekim drugim vratašcima da ne bude rupa u fasadi. U zgradama to zna biti negdje prema podrumu ili kod ulaza. Tako da ako je mjerio negdje iz tvog stana i rekao 15m onda je teško da su u pitanju instalacije za koje je dužan odgovarati HT. Većina ljudi ima više od 15m po kući ili od stana do reglete razvučeno.

Žica oksidira, loša plastika zna ispucati, ima hrpa stvari koje se mogu dogoditi instalaciji s vremenom.
Exomaniac je online   Reply With Quote