View Single Post
Staro 07.03.2020., 18:40   #7245
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova
ipak njihovi postotci u prezentaciji(RDNA2) mi nista ne znaci jer je sve procjenjeno Power Per Watt, treba vidjeti kad pocnu izlaziti prvi primjerci i real world/sinteticki testovi pa cemo znati puno vise. slijedecih 2 -3 mjeseca lagano strpljen-spasen
Istina. Performance per watt mogu računati samo na određenom stupnju potrošnje (recimo na 100w potrošnje, 200w i sl.), a svi znamo da svaki node/arhitektura imaju svoju krivulju efikasnosti, znači nakon određene točke krene drastično opadati... Primjer tome je ako se sjećate najave polarisa, pa je škot napravio fenomenalan video (mislim da je ovaj) u kojem je dokazao da AMD zapravo nije lagao, no te brojke se dobiju samo sa Polaris 11 (što je u rx 460) na nekih štajaznam 50w potrošnje , a kasnije ne bude tako efikasnot... Dakle cherry pickanje, marketing...

Tako da ne znači da će potencijalni RDNA2 idealno skalirati, odnosno da cca 230w potrošnje biti 50% brži od današnje 5700XT, odnosno da će flagship na 300w biti koliko već brži od 2080Ti jel...
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote