Citiraj:
Autor Imagine
Na to sam i milislo...komercijalne kutije.
Ta informacija o Revel centru mi zvuči poznato ali nemam pojma zašto.
Imam nekih problema pa mi puno toga ispari iz glave ....
Šta se tiče lokalizacije , s nekim stvarim jednostavno čovjek nauči živjet.
Kod mene se sve odvija ispod ekrana.
...
Usput, daj probaj flat umjesto ref postavke jer bi za manje prostore trebalo biti bolje i može koji skrinshot kako izgleda ta krivulja u praksi? Piše da ti je resiver podržan a 20ak dolara za aplikaciju ti je valjda zanemarivo obzirom koliko si potrošio na ostalo. I zadnje , nadam se da si odvrtio ponovno eq nakon što si si premjestio centar.
|
Ma uvijek je više do prostora a manje do zvučnika. Nije zvučnik loš, nije da ga baš ni preferiram, ali prostor uvijek zeza. A zanimljivo, okovan sam lamperijom iza koje je vuna naravno pa mi je soba dost mrtvija od tipičnih živahnih golih zidova ko u ambulanti, ali opet nije ni to baš idealno.
Ovo za flat si fulao, to će mu bit grozno za mali prostor. Reference krivulja je pogodnija za manje prostore, "nearfield" itd jer ima rolloff na visokima, flat krivulja će mu bit vrlo kreštava i zapravo je pogodnija za veće prostore, jer u većim, pa čak i akustički tretiranim prostorima je vjerojatnije očekivati da će sumacija direktnog zvuka i refleksija rezultirati u frekvencijskoj krivulji koja ima blagi pad na slušnoj poziciji, pod uvjetom da su i zvučnici kulturno konstruirani.