Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.03.2020., 12:48   #48619
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Pitanje - da li osiguravajuće kuće međusobno dijele podatke i fotografije od automobila?

Jučer mi je jedna gospođa naglo uletila na pješački (šetala je u smjeru paralelno sa cestom i samo odjedno skrenula na pješački bez da je maltene i pogledala) pa sam morao naglije zakočiti što je pak dovelo do toga da me naguzi neki dečko na skuteru koji nije držao dovoljan razmak.
Ništa strašno ali branik će se morati prelakirati.

Otišli smo na prijavu štete u Croatia osiguranje gdje je dečko osiguran, tamo su mi poslikali cijeli auto, a ne samo taj stražnji dio gdje je oštećenje od ovog sudara.
Na prednjem braniku i svijetlu imam ogrebotinu već neko vrijeme, otkad mi je žena ožuljala auto na zid (džabe i 360 kamera, i prednji i stražnji i bočni senzori, i automatsko parkiranje na gumb...).
Auto mi je pod kasko osiguranjem, ali normalno da čekam kraj osiguranja da bih prijavio štetu, za slučaj da u međuvremenu bude još nešto.

No sad mi je palo na pamet da teoretski postoji šansa da sve fotke i slučajeve osiguranja prijavljuju i na neko centralno mjesto. Zna li netko provjereno?

Jer ako dijele podatke, onda moram odmah prijaviti štetu za kasko u Generaliju.
U suprotnom riskiram da me hladno odbiju jer nisam prijavio štetu kao unutar 3 dana otkad se dogodila.
Igorr je offline   Reply With Quote