Citiraj:
Autor GreenLife
Baš sam si pratio koliko u tjedan dana pređem po gradu (posao/privatno) - cca 250km (koristim Golf 7).
U zadnjih mjesec dana testirao sam BMW i3 i Renault Zoe (stari model) - BMW je doseg cca 200km (zima) + dobro regenerativno kočenje -> znači sasvim dovoljno za tjedan dana vožnje, a punionica po gradu ima (Munchen) tako da nije problem ako živiš i u stanu.
Renault je opet druga priča - manja baterija (cca 150km(zima), slabiji motor i slabije regenerativno kočenje, nešto jeftiniji, ali i sporije punjenje.
Ali moram reći da sam oduševljen EV-ima. Imao sam priliku na pola sata voziti i Model 3 u Zgb - e to je totalno druga priča. Taj je na 1. mjestu u listi želja i čim budem mogao - jedan od Tesla modela će biti moj 
|
Renault Zoe je, barem kod nas, best buy polovni EV!
Nemaju previše snage ni dometa na bazicnom modelu, ali im je zato i cijena relativno niska..
Ima više modela, pa tako i onih koji rade 250+km i imaju rapid charger od 22kW. Međutim rade velike probleme punionicama koje tcom ugrađuje a mislim da se rade u Sloveniji. Navodno ima puno jalove struje i pregara elektronika na tim punionicama.
Da živim u sloveniji, vjerujem da u obitelji ne bismo imali više od jednog auta s ICE.. Kod njih novi eGolf kosta 19 999e s poticajima koje dobije svatko! A eUP oko 12 500e..
Za te novce se ne isplati kupovati golfa čađaru..
A Tesla je priča za sebe.. Tko si može priuštiti, zašto ne