View Single Post
Staro 05.03.2020., 16:27   #187
igofanatic
Guest

Citiraj:
Autor Roso Pregled postova
Onda možeš reć i da je okretanje volana i smjera prednjih kotača uplitanje u ovjes? DAS radi upravo to, zakreće kotače. Po meni je bez dileme regularan, jedino di bi ga drugi mogli ić rušit je sigurnosni aspekt, npr,. tvrdit da kod kreša može oslijedit vozača i sl. Ništa od toga...
zbilja? ja mislio da je sve to zavareno. lool
šalim se.
drugo je zakretanje kotača volanom kolega. ovo je promjena geometrije, ili ti toe.

to uvelike pomaže kod perfomansi na ravnome, odnosno u zavojima. zato se autima tako radi geometrija da dobe kompromis u zavojima i ravno.
k tome je pravilo da se po ovijesu ne dira od qual do završetka trke. što znači, da kada je recimo kišan vikend, odnosno ne zna se dali je qual ili race bolje podesiti za kišu ili neki kompromis napravi između, tako da imaju dobre rezultate. mnogi se tu kockaju. i upravo zbog tog pravila se ne može prčkati po ovjesu. a ovo je direktno na stazi prčkanje po ovjesu.
k tome, to vjerujem da je skroz nelagodno za korištenje.

a dodatno je pitanje dali to uopče LH i bota mogu do kraja apsolvirati, jer je to drugačiji stil vožnje koji trebaju nanovo učiti. moglo bi biti svega u bliskim borbama na stazi sa ostalima ako se ne prilagode na taj sistem.

PS
zaboravio sam dodati, da sa tim pomicanjem kotača ponajviše bi trebalo utjecati na smanjenje trošenja guma. graining. a znamo da je to mečki najveća boljka.

Zadnje izmijenjeno od: igofanatic. 05.03.2020. u 16:42.