View Single Post
Staro 05.03.2020., 08:09   #2462
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Speak for yourself, Manolić

Destop itekako još kicka assine. Samo druga je stvar kroz što se koristi. Pred 3 godine, Ryzen se ovdje gledao samo i isključivo kroz prizmu gaminga. Ništa drugo nije bilo bitno. Cijena, konkurentnost, poticaj što je piknulo Intel da doda koju glavu više pod kapu procesora i tako to. Ništa. Samo gaming, FPS, gaming, 144Hz... najsmješnije od svega je što su to zazivali ljudi koji niti su imali 1080Ti niti Gsync compatible monitore, niti im je mama to mogla kupiti

Ok, kasnije su došle rekordne zarade i prodajne statistike pa se malo odmaklo od gaminga, ali uglavnom događalo se ono što sam odavno rekao - "moj tata je jači od tvog" razina pregovaranja.

No sve u svemu, svatko bi trebao kupovati komp za ono što misli da mu treba. Veći je problem što u 2 najbitnija segmenta kao što su CPU i GPU imamo duopol i veliku mogućnost price fixinga. Sve bi to moglo biti i jeftinije, ali to nikoga ne zanima.

Bitno je samo što deblje hračnuti na onog koji nije u "tvom taboru" i na ono što on koristi pa makar i argumentom tanjim od picine dlake

Da se vratim na temu. Da, postaje dosadno. 3rd Gen Ryzeni rade bez greške, BIOSi popeglani, zadnji bios za C6H iz studenog 2019 (4 mjeseca niš novog). Već vidim određene pljuvače negdje: ako BIOS izlazi 1-2x mjesečno "haha, beta testeri ste, treba 100 biosa, kenj kenj. Ako BIOSa nema 4 mjeseca "haha, prestali su razvijati BIOSe, EOL ste, morate kupit nove ploče, kenj kenj."

Istina je, BIOSa novih stvarno nema već duže vrijeme. Očito da je sve OK. Vidjeti ćemo kad izađe 4th Gen, vjerojatno na određenim starijim pločama opet bude problema prvih mjeseca dana jer se opet radi o novoj uArch a ne refrešu. Živi bili pa vidjeli.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 05.03.2020. u 08:24.
Brko je offline   Reply With Quote