Citiraj:
Autor yoke
evo i mene
prelistao zadnjih par stranica, pa me malo ponukalo da se javim ;
- imam reciver marantz sr5005 koji ima taj famozni Audyssey
- i meni taj Audyssey napravi vise stete nego koristi, sve mi bude...nikakvo...toliko lose da na kraju bolje nastelim na ruke i uvo
|
Nezadovoljnih s Marantzom na sve strane.
To SR izgleda kao kratica za "sranje"
Što više broj , veče sranje.
Citiraj:
Autor donkimizer
Nemaš baš najfamozniji audyssey, nego Audyssey MultiEQ, koji je znatno lošiji u usporedbi sa Audyssey XT32 (koji parira DIRACu). MultiEQ i starije inačice audysseya naime vrše agresivan EQ na višim frekvencijama i pretjerano zaseru tonalni balans. A XT32 što više ide u frekvencije, koristi filtere sa nižim Q-om.
|
Meni je XT32 skroz ok , ali DIRAC mi je draži...
Citiraj:
Autor donkimizer
Ništa čudno u jako sposobnim centrima, eto i ja sam imao centar sa 2 8" drivera, sealed.
|
Obzirom na smjer u kojem si krenuo s DIYom i isticanje mana popularnih horizontalnih kutija , pretpostavljam da se radi o nekoj kutiji upravo tog tipa?
Ja sam se centrom bio najzadovoljniji kad sam iz znatiželje išao vidjet kako šljaka 7" sealed + 10" s variventom
....iako mi nije bilo uopče važno da ide duboko.
Da 10" driveri nisu bili u planu za frontove ili da su se mogli kupit na komad na tome bi i ostao umjesto na kutiji sa 2 7" drivera.
Citiraj:
Autor yoke
znaci moram u shoping po novi reciver  
nisam vise u toku, ali dali ima jos procesora/pretpojačala na tržištu ?
da ne moram mijenjati kompletan reciver, da samo kupim pretpojačalo sa najnovijim procesorima i utakam ga na stari reciver ?
(a da ne košta ko dva bubrega...ono recimo, do 3000-4000kn)
|
Provlačit signal kroz 2 preampa nije baš dobra ideja.
Drugo , ako ne ciljaš na atmos , ne trebaš prodavat organe.
Citiraj:
Autor messiah
Inače, najjfetiniji receiver kod nas s Diracom je NAD T758v3. Jedino ga nalazim u sigma audio konceptu i košta oko 11k kn 
|
Ima Arcam AVR390 u Media Audia za 13k ili manje ovisno o komunikacijskim vještinama.