Citiraj:
Autor donkimizer
A gle, AV procesori i dalje koštaju bubreg. 
Najpovoljniji AVR sa XT32 je bliže 6-7000.
Ako ti zvučnici zvuče dobro bez Audysseya onda ti varijanta može bit da recimo obaviš kalibraciju, isključiš audyssey korekciju i onda dodaš miniDSP ili neš slično u sustav da izvršiš EQ na subovima.
|
imao nesto od miniDSPa (4x10HD) i to mi je bilo kao poluproizvod...nece to vise meni u kucu
a sub mi nije ni problem, stoji na sred sobe ko stolic...peerless XXLS12, kompresija, 65L...ide to nisko bez dodatnih kerefeka
Citiraj:
Autor messiah
Ne moraš. Želi ti reći da je vjerojatniji problem u položaju zvučnika/samoj prostoriji.
Ono što ti je donkimizer napisao je da algoritam traži F3 točku, tj. na kojoj frekvenciji će biti pad 3dB, i na temelju toga traži crossover.
Recimo npr. da ti u gluhoj komori zvučnik može doći do 50Hz (F3). Ti u svojoj prostoriji možeš imati pojačan taj dio frekvencija pa će Audssyey izmjeriti da ti je F3 na recimo 40Hz.
Ono što je uvijek dobro napraviti je ručno vratiti crossover na 80Hz ili 100Hz ako znaš da imaš dobar subwoofer.
Subwoofer eventualno i možeš malo pomaknuti, dok je to kod prednjih zvučnika malo teže jer onda moraš micati oba.
Googlaj što je "room mode" i zašto dominira na frekvencijama do 300Hz.
Inače, najjfetiniji receiver kod nas s Diracom je NAD T758v3. Jedino ga nalazim u sigma audio konceptu i košta oko 11k kn
Alternativa je da kupiš miniDSP s Diracom i zadržiš postojeći receiver, ali i on ti je soma dolara
https://www.minidsp.com/products/dirac-series/ddrc-88a
Međutim, nijedan room correction ne može napraviti čudo, ako imaš gole zidove ili širinu sobe točno duplo od dužine sobe.
Budem jedan dan kad ulovim bacio grafove iz REW-a prije Audsseya i poslije pa da vidiš razliku (ja isto imam stariji MultiEQ), ali kod mene definitivno bolje zvuči s uključenim Audssyem.
Kod mene smještaj isto nije idealan, da sam prije 10 god kad sam uređivao stan znao što znam sad bilo bi drukčije 
|
prostorija mi je definitvno problematična
ali meni nije problem sub-a, bar ne kod filmova...
štos je što mi se nakon kalibracije Audissyem poremete srednji i visoki, sve se zamuti...
nedavno sam na drugom forumu pisao kako ti mikrofoni koji dolaze uz recivere i slično i nisu kalibrirani, tako da njihova mjerenja nisu mjerodavna....
ne da nisu kalibrirani, vec svaki mjeri drugačije (niti jedan od njih ne mjeri ravno vec unosi neku svoju gresku). Sad je pitanje koliko moj odstupa od nekog njihovog referentog.
mozda zbog tog dobijam loše rezultate nakon auto ''kalibracije''
ovo nije problem kod odredjivanja udaljenosti ali je ako radi automatsku EQ.
Probam za vikend jos jednom...
sve cu vratiti na tvornicke postavke pa si dati malo truda...