Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 04.03.2020., 20:03   #10359
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor yoke Pregled postova
znaci moram u shoping po novi reciver

nisam vise u toku, ali dali ima jos procesora/pretpojačala na tržištu ?
da ne moram mijenjati kompletan reciver, da samo kupim pretpojačalo sa najnovijim procesorima i utakam ga na stari reciver ?

(a da ne košta ko dva bubrega...ono recimo, do 3000-4000kn)
Ne moraš. Želi ti reći da je vjerojatniji problem u položaju zvučnika/samoj prostoriji.

Ono što ti je donkimizer napisao je da algoritam traži F3 točku, tj. na kojoj frekvenciji će biti pad 3dB, i na temelju toga traži crossover.

Recimo npr. da ti u gluhoj komori zvučnik može doći do 50Hz (F3). Ti u svojoj prostoriji možeš imati pojačan taj dio frekvencija pa će Audssyey izmjeriti da ti je F3 na recimo 40Hz.

Ono što je uvijek dobro napraviti je ručno vratiti crossover na 80Hz ili 100Hz ako znaš da imaš dobar subwoofer.
Subwoofer eventualno i možeš malo pomaknuti, dok je to kod prednjih zvučnika malo teže jer onda moraš micati oba.

Googlaj što je "room mode" i zašto dominira na frekvencijama do 300Hz.

Inače, najjfetiniji receiver kod nas s Diracom je NAD T758v3. Jedino ga nalazim u sigma audio konceptu i košta oko 11k kn

Alternativa je da kupiš miniDSP s Diracom i zadržiš postojeći receiver, ali i on ti je soma dolara
https://www.minidsp.com/products/dirac-series/ddrc-88a

Međutim, nijedan room correction ne može napraviti čudo, ako imaš gole zidove ili širinu sobe točno duplo od dužine sobe.

Budem jedan dan kad ulovim bacio grafove iz REW-a prije Audsseya i poslije pa da vidiš razliku (ja isto imam stariji MultiEQ), ali kod mene definitivno bolje zvuči s uključenim Audssyem.
Kod mene smještaj isto nije idealan, da sam prije 10 god kad sam uređivao stan znao što znam sad bilo bi drukčije
messiah je offline   Reply With Quote