Citiraj:
Autor coconut
Zna li netko gdje bi se mogle naći konkretne cijene za dugoročni (npr. 2g.) najam vozila? Reklama za to k'o u priči, ali nitko ne daje konkretne cijene.
Knjigovođa mi savjetuje najam da si smanjim poreznu osnovicu firme. Tražio sam i dobio par ponuda za operativni leasing i nisam baš zadovoljan dobivenim ciframa.
|
Dugoročni najam ti se kreće oko 4000kn (plus minus 10%) za cca Focusa.
Tu su uračunati svi servisi, jednom godišnje promjena guma (koje oni izaberu), registracije...
Plus PDV.
Neisplativo... očito planiraš ići na plaću u naravi.
Od zadnjih izmjena, moj ti je prijedlog da ne ideš na plaću u naravi. Prije se išlo na to, jer inače si morao voditi evidenciju kilometraže auta koji je na firmu. I svi troškovi su ti išli samo 50% u trošak. Troškovi će ti ionako biti samo gorivo i redovni servis, auto osiguranje uvijek ide 100% u trošak.
Ako baš želiš plaću u naravi, uzmi operativni leasing sa 0% učešća, inače ti se računa učešće / 60 (ako je 5g) za plaću u naravi.
Bolje je kupiti auto, recimo 150k kn, to ti je 30k kn godišnje amortizacija, plus 50% svih troškova (servisi i gorivo) i 100% svih troškova osiguranja.
PDV na sve vezano uz auto ide 50% (znači 10% jeftinije od MPC), osim ako auto nije N1, a to naslućujem da neće biti.
Znači kupovina ili financijski leasing, bez plaće u naravi = trenutno najisplativije.
Javi se na PM ako trebaš još infa, vidim da ti knjigovotkinja nije od neke koristi...
Edit:
Za focusa sam bio gledao svojedobno ovdje:
https://www.mooveon.hr/top-ponuda/
Čini mi se sad da su smanjili cijenu čak, ili sam ja to zapamtio za ovog Active... u svakom slučaju interesantna ponuda, vidi dal ti to odgovara.