Citiraj:
Autor Bubba
... Bilo bi super kada bih imao "normalne" (Windows like) taskbarove a ne ono lijevo drkanje od trake, zajedno sa svim aktivnim prozorima, a i potrebna je neka magija da se taskbar prebaci na drugi monitor, no sada zivim s time.
|
Skini si neki drugi DE (desktop environment) pa ces imati normalan taskbar i "start" meni.
Ja recimo koristim LXDE jer je malen, lagan (nema suvise nepotrebnih aplikacija) i stedljiv na resursima + radi ono sto mi treba.
U kombinaciji sa synapseom imam i quick launch/search aplikacija na kombinaciju ctrl + space.
Ustvari, dobijes interface za rad kao na win 7.
Osim LXDE imas i drugih (malo vecih) DE, npr. Xubuntu, Mate. Dosta su slicni samo dolaze s vise opcija i aplikacija koji su vezani za njih.
Napravi si par usb live distri pa vidi sta bi ti bolje odgovaralo. Ili digni koju virtualku pa isprobaj, ovisi sta ti je lakse.
Za live usb najcesce koristim unetbootin aplikaciju na win/linux platformi.
Sto se tice prebacivanja prozora na drugi monitor pogledaj malo shortcute za tipkovnicu u settingsima. Tamo je obicno dosta dobro objasnjeno koji shortcut cemu sluzi pa bi se inace trebao manje patit oko toga.