Citiraj:
Autor cesarus
Moji Klipschi su na Yamahi rx579 zvucali koma kad se slusalo tiho, na Marantzu je to puno puno bolje. Mada je Yamaha imala svojih prednosti, ali vise mana. Bila je zivlja, al bi me zamarala jel su visoki prevec odskakali. Marantz je puno topliji, ali mu fali zivosti. Marantz ima 25w po kanalu vise u stereo 8ohm. Bass je kad tise slusam dublji i bolje se osjeti, al nema tu kontrolu ko na Yamahi. A mozda ja sam umisljam. I bolje mi zvuci kad slusam preko Allo boss daca nego kad koristim dac od recivera.
|
Mislim da si nisi umislio. Meni su Yamahe živahne, ali sve mi imaju previše izobličenja u visokotonskom području zbog čega ih je neugodno imalo dulje slušati. Toliko o "natural soundu"
Marantzi su previše ugušeni negativnom povratnom vezom. Na taj način dobiješ super specifikacije pojačala, ali i tupi bezvezan zvuk.
Zato sam išao na Onkyo amp. Neutralan je, a ima dinamike. Bez karaktera, a ne zvuči tupo. Izvrsno kontrolira zvučnike i ne unosi boje u zvuk. Točno ono što bi pojačalo trebalo biti.