Citiraj:
Autor Imagine
Zašto stat samo na 4 komada?
Za prednji panel si odabrao neki projekt ili kuhaš nešto svoje?
Što se tiče centralnog zvučnika ...u usporedbi s onim što se traži od prednjeg panela u HTu , glazba je praktično statična stvar. Uz to je reprodukcija iste na 2 kanala poprilično osjetljiva na lokaciju tvoje glave te samih kutija u prostoru. Centar riješava te probleme. Ne samo za tebe vec i onog tko je do tebe na kauču. I to radi tako dobro je ta prednost ujedno i mana koja zna poprilično iritirat. No to nema baš veze s samim centralnim kanalom vec miksevima. Šteta što Sony sdds nije završio u domovima. :-/
|
Pa opet, ciljevi naravno. Ako imam dosta headrooma i odličan odziv na svim slušnim pozicijama, više mi i ne treba. Štoviše, imam tu sreću da s jednim dobro smještenim subom mogu skrojit savršen odziv na centralnoj poziciji, no zasad ipak koristim samo 2. Plus kad uračunaš da će mi budući subovi bit oko 300 litara svaki, možeš zamislit da ću brzo ostat bez prostora.

Što se frontova tiče krojim nešto svoje, po uzoru na Econowave, odnosno DIYSG HTM inačice, Faital driveri u 50 litarskim kutijama...overkill u svakom pogledu.
A da, čim imaš veću publiku i želiš i njima pružit adekvatno iskustvo, tj ispravno centrirani sadržaj, onda je centralni zvučnik nužan. Ali opet, većina horizontalnih centara zapravo ima loš odziv off axis zbog MTM konfiguracije, tak da onaj tko je malo veća picajzla po pitanju zvuka mora birati horizontalni centar sa vertikalnom tweeter mid konfiguracijom + woof sa svake strane.