View Single Post
Staro 03.03.2020., 14:52   #1262
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@doktor
Ovo je forum i svatko ima pravo iznositi svoje mišljenje. Ne slažeš se sa mojim mišljenjem? To je tvoje pravo koje ti nitko ne može oduzeti.
Moje osobno mišljenje je da je P4 zastario u svakom pogledu i da ne vrijedi onoliko para koliko košta. Da, nije jedini, ali konkurencija ipak nudi nešto novije u odnosu na njega i zato košta više.
A sada ću objasniti svoje mišljenje:
- zastario dizajn - u vrijeme kada mobiteli imaju i omjere ekran/dimenzije preko 85%, P4 je ispod 80% (79,8%) sa velikim bezelima na svim stranama
- zastario čipset - u trenutku izdavanja, bili su raspoloživi i SD 855+ i 865. Ne kažem da je 855 slab, ali su zakasnili za konkurencijom.
- memorijski kapacitet - P4 nudi neproširivih 64Gb. Danas toliko imaju midrangeri. Osim toga P4 ima EFS 2.1 dok flagshipovi nude 3.0. Većina nas ne vidi razliku između njih, ali postoji.
- kapacitet baterije - baterija ima ispodprosječnih 2.800mAh
- cijena - ovo je dvosjekli mač: za flagship je jeftin, za midranger je skup. S druge strane, za 400€ se može dobiti Realme X2 Pro sličnih hardverskih karakteristika (čipset), ali većih dimenzija, baterije, ekrana,...