Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 03.03.2020., 13:39   #10335
donkimizer
Registered User

Datum registracije: Feb 2019
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Što točno misliš podešavat s tim mikrofonom?

Mikrofon je alat.
Ukoliko taj alat ne dolazi s slobodom pomicanja zvučnika što nemaš ili "nečim" što bi ti omogučilo da "popravljaš" ono što ti ne odgovara
....tipa miniDSP kutijicom koju možeš jašit do sunjeg dana ili istim kutijicama s Dirac Live eq sistemom koje ti dozvoljavaju nekakvo 'editiranje' onog što napravi automatika , što če ti mikrofon?
Znam da audyssey ima neku aplikaciju za "editiranje" pa ako imaš podržani receiver možda bi mogao to pogledat za početak jer ti nebi trebalo ništa obzirom da mikrofon več imaš.

Audyssey mikrofon nije koristan za ništa drugo osim toga, ako se ne varam i sparen je s AVRom tako da u svrhe mjerenja akustike neće polučit precizne rezultate.
A mikrofon mu je koristan čak i bez tih naprednih opcija editiranja, za podešavanje reza, glasnoće i faze/delaya između subova i mainova je neophodan, jer audyssey to često zasere i tu treba ljudska intervencija.

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Zanimljivo.
Ja sam bio uvjeren da si u audiofilija taboru jer je fantomski centar njihova shema.
Idealno riješenje za probleme koje sami sebi stvaraju te riješenje unutar granica vlastitih iskustava.

Nemam ništa protiv ako ti se sviđa efekt i ako se nekom svidi nešto što proba pa makar ne bilo kako treba.
Ja sam od od istih kutija za prednji panel te stražnje završio na centru koji je različit od frontova koji su različiti od stražnjih koji su različiti od ostalih kutija. Nije po propisu te je čujno ali mi ne smeta te sam zadovoljan.

Ma audiofili briju i na ne posjedovanje subova, a meni trebaju bar 4.
No kao što velim, treba sam isprobati. Ja sam sa nekim zvučnicima imao mješovite rezultate bez centra, odnosno, dijalog mi je na nekim filmovima bio dobar, a na nekima koma, a s nekima sam imao praktički savršen soundstage samo sa stereo parom bez potrebe za centrom.
Sad ću si gradit identična tri prednja iako će centar morati ispod televizora i biti naciljan malo ka slušaocu. Nadam se da će ispast dobro inače mi ne gine AT platno i projektor.

Zadnje izmijenjeno od: donkimizer. 03.03.2020. u 13:45.
donkimizer je offline   Reply With Quote