Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 03.03.2020., 10:50   #10331
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor cesarus Pregled postova
Ma HT mi radi super, sve sam podesio, ocu jos podic stereo koliko ide. Zvucnici au meni dobri, ima boljih al to cu ostavit za neku drugu pricu Narucio sam i kalibracijski pro microphon pa cu moc jos i detaljnije podesit. Al bas me zanima koji front zvucnik bi preporucio za onakav prostor kakav imam, da ide ispod 35 hz i da ne kosta ko auto.

Što točno misliš podešavat s tim mikrofonom?

Mikrofon je alat.
Ukoliko taj alat ne dolazi s slobodom pomicanja zvučnika što nemaš ili "nečim" što bi ti omogučilo da "popravljaš" ono što ti ne odgovara
....tipa miniDSP kutijicom koju možeš jašit do sunjeg dana ili istim kutijicama s Dirac Live eq sistemom koje ti dozvoljavaju nekakvo 'editiranje' onog što napravi automatika , što če ti mikrofon?
Znam da audyssey ima neku aplikaciju za "editiranje" pa ako imaš podržani receiver možda bi mogao to pogledat za početak jer ti nebi trebalo ništa obzirom da mikrofon več imaš.

Citiraj:
Autor donkimizer Pregled postova
U oba sam tabora, mali naglasak na HT. A kad pričamo o idealnom HTu, visoko/nisko smješten centar je vrlo često pogreška (u odnosu na tri identična fronta). Ja osobno ga mogu i lokalizirati, a i čuti da je timbralno neispravan u odnosu na frontove (čak iako je iz iste serije) poradi smještaja i to me neopisivo smeta. No vjerujem da u nekim prostorima i sa nekim zvučnicima to može biti ok ili uopće neprimjetno.
Sam centar je nastao iz potrebe velikih kino dvorana da se centrira vokal za gledaoce koji sjede po strani, pa se iz toga rodila i ova kompromitirajuća horizontalna kućna verzija.
U malom smještaju kakav cesarus ima, fantomski centar će vjerojatno raditi bolje, ali to je na njemu da isproba i zaključi.

Zanimljivo.
Ja sam bio uvjeren da si u audiofilija taboru jer je fantomski centar njihova shema.
Idealno riješenje za probleme koje sami sebi stvaraju te riješenje unutar granica vlastitih iskustava.

Nemam ništa protiv ako ti se sviđa efekt i ako se nekom svidi nešto što proba pa makar ne bilo kako treba.
Ja sam od od istih kutija za prednji panel te stražnje završio na centru koji je različit od frontova koji su različiti od stražnjih koji su različiti od ostalih kutija. Nije po propisu te je čujno ali mi ne smeta te sam zadovoljan.

Citiraj:
Autor cesarus Pregled postova
Provukao sam kabl kroz stok od vrata ispod lajsni, pa ispod police, ispalo super. Da rack je moja ideja, bajcano je. Izasao me oko 1,500 kuna, materijal je skup. Al ostalo je nesto ostataka, pa sam napravio stalke za slusalice. Moj setup i je ko jedne velike slusalice.

Zanimljivo riješenje za kabele.
Javor za rack te došao 1500 kuna?

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 03.03.2020. u 12:45.
Imagine je offline   Reply With Quote