Mozda nekome pomogne..
Naime od kada sam presao na Android Q dvije stvari mi se nisu svidale, a vezane su za oneplus geste koje koristim.
1. Prazni prostor ispod tipkovnice.
2. Nepostojeca animacija priliko koristenja custom launchera i home geste. Konkretno kod vracanja na desktop ikone nestanu na sekundu i jednostavno izgleda cudno. To se ne dogada ako se koristi back gesta ili naravno ako se koriste navigacijske tipke umjesto gesti.
Tko ima root mislim da moze rijesit oboje s magisk modulima.
1.
Fullscreen Gesture (Q)
2.
QuickSwitch
Tko nema root za 1. postoji i ADB komanda:
adb shell wm overscan 0,0,0,-100
Medutim problem kod toga je sto "odreze" i neke notifikacije i recimo u landscapeu volume control i slicno pa nije idealno.
Najbolje rijesenje koje sam nasao za ne-root i oba problema je ukljucit fiksne navigacijske tipke i instalirat
Vivid Navigation Gestures te poslati sljedecu komandu adb shell pm grant com.ivianuu.oneplusgestures android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS i ukljuciti hide navigation bar u samom app.
Mana je sto app kosta 19kn i navigacijske tipke se znaju pojavit na djelic sekunde kod unlocka, ali nakon toga animacije rade kod home geste, tipkovnica je na dnu ekrana, nista nije odrezano ima more toga za konfigurirat i po defaultu su to iste oneplus geste uz dodatak lijepe animacije.