Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 02.03.2020., 22:44   #10325
cesarus
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Imam Mordaunt-Short Premiere 5.1 u kombinaciji sa jačim subwooferom (MS309W) upravo zato jer sam htio tiše gledati filmove, tiše slušati CMC kad dođu gosti i razumjeti Davida Attenborougha što priča bez titlova.

Većina poštenih HiFi zvučnika zvuči loše kad se slušaju tiho pogotovo veliki floorstanderi s 6.25" membranama. Kao da su napravljeni za velike prostore i glasno slušanje. Staviš ih bliže, okreneš potenciometar suprotno od kazaljke na satu i koma. Zatim pokušavaš s loudnesima, EQ i DSP-ovima, ali uzalud. Trome membrane...
Moji Klipschi su na Yamahi rx579 zvucali koma kad se slusalo tiho, na Marantzu je to puno puno bolje. Mada je Yamaha imala svojih prednosti, ali vise mana. Bila je zivlja, al bi me zamarala jel su visoki prevec odskakali. Marantz je puno topliji, ali mu fali zivosti. Marantz ima 25w po kanalu vise u stereo 8ohm. Bass je kad tise slusam dublji i bolje se osjeti, al nema tu kontrolu ko na Yamahi. A mozda ja sam umisljam. I bolje mi zvuci kad slusam preko Allo boss daca nego kad koristim dac od recivera.
cesarus je offline   Reply With Quote