''Pucanje'' gume ovisi o više faktora:koliko kg ima korisnik, da li su gume na preporučenom tlaku, koje je kvaliteta vanjske gume, isto tako i zračnica (ima ih od 70g pa do 130g), način vožnje a isto tako i puka sreća (netko svako malo naleti na nešto što mu se zabije u gumu i probuši bez obzira koliko pazi, a netko uopće ne pazi pa vozi po par tisuća km bez probušene gume uz poštivanje tlaka u gumama).
Tako da napumpati gume na 3.5-4bar, malo sporije preko rinzola i ako se baš nešto ne zabije ne bi trebalo biti problema.
U zadnje vrijeme sam počeo stavljati tubelles (bez zračnice, kao na autu) gume, i u njih još stavim tekućinu protiv bušenja koja zatvori sve rupe do 6mm i to se pokazalo kao jako dobro jer mi se nitko još nije vratio nazad na izmjenu te gume od kada sam im to napravio.

Ako romobil nema preko 1000km, rekao bih da je skoro pa isto novi ili rabljeni. Pogotovo još ako rabljeni već ima stavljene neke dodatke kao držač blatobrana, možda poboljšani zub za preklop i slično pa si tu još dodatno uštediš jer ne moraš kupovati ništa za njega.
Baterije drže cca. 4000km bez velike degradacije ako su EVA plave ili cca. 10000km ako su Ljubičaste LG.