Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.02.2020., 16:10   #48513
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
To sve stoji, vjerujem da nisi agresivan, ali kakve su performanse kočenja? Realno, sigurno slabije, nekom možda neprimjetno, a iskreno mislim da bi osjetio razliku. Kod stare astre s običnim ATE si imao baš pošten ugriz, čitajuči neke koji su prešli na keramiku to i nije tako. Kako je automatik, možda to toliko ne dolazi do izražaja.
Tesko mi je procjeniti performanse kocenja jer sam presao sa istrosenih obicnih na nove keramicke, pa nije to ista stvar. A vise se ne sjecam kako su obicne hvatale dok su bile nove.
Ono sto mi se cini kao razlika je da obicne hvataju lineranije, a keramicke recimo eksponencijalno. Tipa kao da keramicke kod laganog pritiska mozda slabije hvataju, ali kod jaceg da je onda izjednaceno. Ali mozda je to samo u mojoj glavi
To mi se zapravo svidja jer kao sto sam rekao automatik je, vise kocim i onda je puno lakse/ljepse doziranje kocenja.

I recimo kod full laganog kocenja pri maloj brzini (polagano zaustavljanje) se sa standardnim plocicama culo kako pakne struzu po disku. Nikakav neobican zvuk, normalan zvuk struganja materijala od materijal. I to nije struganje potrosenih plocica nego normalnih dok jos imaju mesa. Kod keramickih je to puno, puno tise, skoro da se ne cuje.