Citiraj:
Autor domy1
To sve stoji, vjerujem da nisi agresivan, ali kakve su performanse kočenja? Realno, sigurno slabije, nekom možda neprimjetno, a iskreno mislim da bi osjetio razliku. Kod stare astre s običnim ATE si imao baš pošten ugriz, čitajuči neke koji su prešli na keramiku to i nije tako. Kako je automatik, možda to toliko ne dolazi do izražaja.
|
Tesko mi je procjeniti performanse kocenja jer sam presao sa istrosenih obicnih na nove keramicke, pa nije to ista stvar. A vise se ne sjecam kako su obicne hvatale dok su bile nove.
Ono sto mi se cini kao razlika je da obicne hvataju lineranije, a keramicke recimo eksponencijalno. Tipa kao da keramicke kod laganog pritiska mozda slabije hvataju, ali kod jaceg da je onda izjednaceno. Ali mozda je to samo u mojoj glavi

To mi se zapravo svidja jer kao sto sam rekao automatik je, vise kocim i onda je puno lakse/ljepse doziranje kocenja.
I recimo kod full laganog kocenja pri maloj brzini (polagano zaustavljanje) se sa standardnim plocicama culo kako pakne struzu po disku. Nikakav neobican zvuk, normalan zvuk struganja materijala od materijal. I to nije struganje potrosenih plocica nego normalnih dok jos imaju mesa. Kod keramickih je to puno, puno tise, skoro da se ne cuje.