View Single Post
Staro 27.02.2020., 19:24   #1061
Bub0
Premium
Moj komp

Bub0's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Poštena 2060 super poput ove koju sam ja imao košta blizu, ako ne i preko 4000 kn, dok se 5700 ili xt nađe za ispod te cifre. Evo npr. red devil je 3600 kn u linksu, ili sapphire nitro+ u instaru za 3800. Dobra 2060 super nema ispod 3900. Govorim o msi gaming x modelu, a da ne pričam o najslabijim asus modelima koji su šrot a koštaju skoro kao 2070 super. Opet kažem ne kenjam po nvidia-i, nemam ništa protiv njih ali cijene kod nas su kriminalno loše.
Da nvidia ima stabilnije drivere to stoji, iako ponavljam ni sa amd driverima ja nemam loših iskustava, dapače samo dobra.
Ni 5700 ni 2060 superneće za dvije godine moći većinu igara tjerati na medium detaljima u 1440p, toga sam svjestan, a pogotovo ne sa rt on. Što će biti vidjet ćemo, ali ja sam se vratio crvenom timu i nisam požalio kao niti kada sam prije 2 godine kupio već tada ''zastarjelu'' RX 580 xfx koja je slovila kao najgora od svih. Opet nisam imao nikakvih problema ni sa driverima niti sa temperaturom ili bukom. Dok su ostali prijavljivali svakakve probleme, te mi je prijatelj koji radi u servisu rekao kako sam se zeznuo jer nisam uzeo 1060.
Da bi volio imati jednoga red devila ili nitro u PC-u, naravno da bi, no ovaj put je bio problem ograničenje sa novcima pa sam morao odabrati best bang for buck, da sam već imao veću svotu za potrošiti dvoumio bi se između nitro+ modela ili neke 2070 super u msi izdanju.

@Manuel Calavera Moja rx 5700 koju sam imao par dana prije je vidno bila sporija i nestabilnija nego 2060. E sad jel to bilo do drivera, ili do kompletne moje konfiguracije, nemam pojma, jer se eto poklopilo da je 5700xt pala na cijenu 5700 tako da sam nadoplatio 100 kuna i odmah uzeo jači gpu baš iz razloga dodatne stabilnosti u framerateu i performansama. I smatram da se nisam zeznuo. Test hardware unboxeda sam gledao čim je bio izašao, znam da brojevi pokazuju ali očito je svaka konfa zasebna.

Također, znat će kolege forumaši jer sam sigurno nekoliko puta ovdje pisao o tome, imao sam problem sa rtx 2060 što mi u nekim igrama nije bila iskoristivost 100% te nisam mogao postići 144 fps-a, dok u nekim igrama iskoristivost je stajala zakucana na 100%. Nijedan update drivera to nije popravio.

Zadnje izmijenjeno od: Bub0. 27.02.2020. u 19:39.
Bub0 je offline   Reply With Quote