Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Točno to se dogodilo
Radeon divizija, za razliku od cpu divizije nema nikakvog pokrića. Slali su i hintove "poor volta" pred vega izlazak pa znamo kako je to prošlo...
Niti im "matematika" daje pokriće. Nvidija na 12nm nodeu ima štajznam cca 30% jaču gpu od 5700XT, a da im treba mogu i još jaču izbaciti. A gdje je tu tek nvidijin prelazak na 7nm+ i nova arhitektura. S druge strane AMD je već sada na 7nm i novoj RDNA arhitekturi koja će po njihovim riječima trajati 10 god. I tu nije oduševio, dakle kod njih se samo radi o refreshu (refreshu nodea i refreshu arhitketure). Ta 5700XT troši 230w, 7nm+ node će biti nekih 15% efikasniji, ostaje samo pitanje koliko rdna 2.0 može popraviti efikasnost (vjerojatno ne drastično) i sav taj headroom upucati u gpu do 300w potrošnje - bojim se da neće ni blizu biti dovoljno. Uzeti i u obzir da će RT jezgre također uzimati die area i potrošnju
Summa sumarum - high end radeonke nemaju teoretske šanse protiv next-gen high end nvidije. Ostaje im i dalje borit se sa 2 ili 3 nvidijinom gpu
|
Pa evo i sam znaš kako su poboljšali zen sa zen+, a kako tek sa zen2 (da da, znam da so to kruške i jabuke i da su to dva odvojena tima, ali mogu jedni drugima pomoć...valjda?).
Dakle mogu i znaju, tako da nebi ja te izjave odbacio samo tako, a i riješili su se svog Kukolja koji će sada napravit Larabee 2 tm.

Ta obećanja za konzole izgledaju opako dobro, računam da je unutra neka srednja klasa GPU i downclockan zen2.