View Single Post
Staro 26.02.2020., 16:32   #1048
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
E sada su vjerojatno odlučili, OK ako mi prodajemo samo 10-15%(bubam brojke) sa zaradom od 15%, a kožna jakna je potriplao cijene....onda ćemo i mi, prodaja će zanemarivo pasti ali će marža sa bjednih 15% porasti na 45% i to je bolje
Točno to se dogodilo

Citiraj:
Autor stef Pregled postova
AMD je prilično samopouzdan sudeći po izjavama koje daju. Očekujem da bi mogli nagazit Nvidiju, prvi put od ..... 2002./2003. ? A i Jensen je počeo davat čudne izjave vezano za nadolazeće Xbox/PS5 konzole . (Od jučer znamo da Xbox X ima 20% snažniju grafiku od RX 5700 XT, bar što se tiče compute snage).
Radeon divizija, za razliku od cpu divizije nema nikakvog pokrića. Slali su i hintove "poor volta" pred vega izlazak pa znamo kako je to prošlo...

Niti im "matematika" daje pokriće. Nvidija na 12nm nodeu ima štajznam cca 30% jaču gpu od 5700XT, a da im treba mogu i još jaču izbaciti. A gdje je tu tek nvidijin prelazak na 7nm+ i nova arhitektura. S druge strane AMD je već sada na 7nm i novoj RDNA arhitekturi koja će po njihovim riječima trajati 10 god. I tu nije oduševio, dakle kod njih se samo radi o refreshu (refreshu nodea i refreshu arhitketure). Ta 5700XT troši 230w, 7nm+ node će biti nekih 15% efikasniji, ostaje samo pitanje koliko rdna 2.0 može popraviti efikasnost (vjerojatno ne drastično) i sav taj headroom upucati u gpu do 300w potrošnje - bojim se da neće ni blizu biti dovoljno. Uzeti i u obzir da će RT jezgre također uzimati die area i potrošnju

Summa sumarum - high end radeonke nemaju teoretske šanse protiv next-gen high end nvidije. Ostaje im i dalje borit se sa 2 ili 3 nvidijinom gpu

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 26.02.2020. u 16:55.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote