View Single Post
Staro 26.02.2020., 05:04   #1044
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Ta izjava je damage control izjava nekog drugog iz AMD-a u vrijeme kad je Turing izašao prije godinu i pol i kad su ih prozivali zašto oni nemaju RT.

Konzolaši su ih nagovorili tj. naručili Ray Tracing, pa će im ga i napraviti, a posljedično završiti i na PC.

Ako mislite da će AMD samo tako odbaciti friške (postojeće) Navi modele do kraja ove godine radi nekih novih sa RT i u budžet segmentu varate se.

Kad je AMD bio iole bitno jeftiniji u high endu od nvidijinog ekvivalenta?

Najave da će biti "disruptive" kao ryzen na cpu segmentu je laganje napaćenog naroda

Pa poanta je u tome da su probali, bili su jeftiniji od nV, nisu se prodavali (osimu mining groznici jer su fakat bolji od nV u tom segmentu). I ja vjerujem da em neće biti novih iz srednjeg segmenta, moooožda nešto ala 470-570, 480-580, dakle mrvicu veći clock, em cće cijene biti li-la sa zelenima. Da znam, crveni su ipak mrvu jeftiniji od zelenih ekvivalenata, ali IMHO nisu to neke razlike.
E sada su vjerojatno odlučili, OK ako mi prodajemo samo 10-15%(bubam brojke) sa zaradom od 15%, a kožna jakna je potriplao cijene....onda ćemo i mi, prodaja će zanemarivo pasti ali će marža sa bjednih 15% porasti na 45% i to je bolje. I jbg, takva je trenutno situacija, oboje su digli cijene i na nama je da galasamo novčanikom. Još kad bi crveni sredili drivere i okanili se ćorava posla sa šminkanjem istih, di bi im bio kraj.