Citiraj:
Autor buljaka
silver -a od cega bi molim te i zasto trunio krov i letve ako je izoliran prostor ispod i nema stalnih oscilacija u temperaturi
|
Krivo si shvatio, nigdje nisam napisao da trune nego se letve polako pigaju od tereta snjega koji "vjecno" stoji na krovu ako nema sunca. Takodjer se dogadja smrzavanje i kasnije vlazenje crijepa iznutra te onda letve "piju" tu vlagu i degradiraju.
Kuca mu je izolirana izvana i odozgora na tavanu. Ja nemam takvih problema jer zbog dolaska i te male kolicine topline na tavan snjeg brze ode i krov je suh nakon 7 dana bilo ili nebilo sunca, letve nisu vlazne.
Citiraj:
Autor buljaka
ne zbog vlage nego zdravlja  (iako ti ionako neces dugo  )
|
Jedno ako me ovaj korona virus sredi
Citiraj:
Autor domina
Ne vidim smisao u ovome.
Zašto bi htio da mi toplina (energija) bježi iz kuće tj. na krov da se snijeg otopi? Pa sunce će to odradit..
Ako mi se snijeg na krovu prije otopi zbog grijanja, onda znači da nemam nikakvu izolaciju...
|
U pravu si,
nema smisla ako imas krov koji je noviji no ako ti je krov preko 30 godina star onda
ne zelis da ima gore 30cm snjega koji ce stajati 2-3 tjedna.
Govorimo o
starijim kucama gradjenim 60/70-tih koje ljudi izoliraju u stiropor i tavan izoliraju a sa time dodju odredjeni problemi. Evo jos jedan osobni primjer, 2 kuce imamo, ova je izolirana stiroporom i pvc prozori su. Druga kuca nam nije izolirana
i prozori su drveni. U toj drugoj lozi se povremeno kada je jaca zima ili napada veci snjeg. Ovdje na sjevernoj strani u jednoj sobi se zna nekada pojaviti vlazno i ako se pojaca grijanje ode... dolazi iz temelja. U drugoj kuci koja nema stiropor fasadu
lozio ili ne lozio, sjeverna strana tj. soba je tip-top, ni traga vlazi te je tako i bilo dok se u toj kuci aktivno stanovalo, trosilo se oko 18m drva i lozilo na 2 mjesta. Ovdje se potrosi do 16m drva a ima izolacija... Starije kuce disu, pustaju i nema vlage, kada
ih izoliras problemi su moguci i po meni bi bilo jedino ispravno otkopati sve okolo temelja kuce i njega izolirati ljepenkom ili kako vec i tek onda fasada. Fuckam ja tih 2 pa i 4m drva ustede ako moram sobu nagariti na 25C da vlazna fleka ode....
Novogradnja ili ispravno napravljeni i izolirani temelj je sasvim druga prica, svi u kompletu imate pravo da treba izolirati i ne gubiti
bespotrebno toplinu, samo velim da je od starijega ponekad vrlo tesko napraviti da je funkcionalno i bez koletaralne stete kasnije.