View Single Post
Staro 25.02.2020., 09:07   #1645
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
...ako nije napravljeno kako treba... Šteta što se zaključi izvlače na osnovu sfušanih radova.
nije to zbog sfušane fasade, nego zbog toga što zid kapilarno vuče vlagu iz temelja. ti sigurno imaš postavljenu hidroizolaciju pa nemaš problem s tim, a prije postavljanja fasade si imao problema s kondenzacijom (unutarnja temperatura 22C, a zimi vanjska koliko god bila, prevelika je razlika i stvara ti se plijesan tamo gdje je najhladnije - na spoju zida i plafona).

imam nekoliko primjera u kojem su poznanici na starogradnju stavili PVC stolariju i odmah je krenulo veselje. stara drvena stolarija je tu vlagu propustila van, ali plastika ne diše i pojavila se plijesan. u takvoj situaciji đabe fasada i izolacija gornje ploče, to ne rješava problem kapilarne vlage i zidovi su i dalje mokri.

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Veci racuni su relativan pojam jer u konacnici tko ce imati veci racun u starijoj gradnji ? Ti koji ces zraciti ili ja koji necu ?
zračiti moramo i jedan i drugi jer ako želiš živjeti zdravo, treba ti friški zrak, nebitno jel se radi o propuh-starogradnji, adaptiranoj starogradnji ili novogradnji izoliranoj sa svih strana.
adaksinjo je offline   Reply With Quote